Hideg előételek | |
---|---|
Vegyes hideg tál | Aszpikos fürjtojás - lazacrózsa - konyakos libamájpüré, Erdei sonka |
Vegyes hideg ízelítő | Fekete erdei sonka, balzsamecetes saláta ágyon, pirított magvakkal, - lazac tatáros kanapé, füstölt fürjtojással |
Füstölt pisztráng filé | Füstölt pisztráng filé, balzsamecetes salátával, kapros tormahabbal |
Levesek | |
---|---|
Újházy tyúkhúsleves | Tyúkhúsleves, csigatésztával (leveshús külön kerül tálalásra) |
Vőlegényleves | Marha, sertés, csirkehúsból készült tejszínes húsleves, fürjtojással, zöldségekkel gazdagon |
Nógrádi húsleves | 3 fajta hús, vegyes zöldség, daragaluska, sáfrány |
Palócleves | Sertéshús, kockázott burgonya, zöldbab, tejfölös habarás, kevés citromlé |
Legényfogó leves Tejszínes burgonya krémleves |
Gazdag sertés raguleves, gombával, csirkemájjal, tejfölösen behabarva Tejszínes burgonya krémleves, kapros harcsa terinnel, sajt chipsszel |
Meleg előételek | |
---|---|
Juhtúróval töltött gombafejek | Fűszerezett juhtúróval töltött, bundázva és rántva |
Eged-hegyi húsos palacsinta | Vegyes darált pörkölthús, tejszínes gombamártással |
Szezámmagos rántott sajt | Szezámmagos bundába forgatott rántott sajt |
Velős rétes gombamártás | Velővel töltött rétes tejszínes gombamártás |
Márványsajttal töltött pulykamell | Póréhagymás márványsajttal töltött pulykamell filé, pirított császárszalonnás- tejszínes mártással |
Erdei gombás barátfüle | Erdei gombával töltött ravioli, fokhagymás parajágyon,zöldfűszeres, tejszínes mártással |
Sertéshúsos ételek | ||
---|---|---|
Gombával töltött sertésborda | Fűszerezett, szeletelt gombával töltve, bundázva és rántva | |
Kofabordák | Tárkonyos, chilis, tejfölös mártás | |
Borban párolt sertésborda | Póréhagymás ízesítésű, fűszeres, borban párolt | |
Mustáros sertés szelet | Roston sült sertés szelet, mustáros mártással | |
Tenkes szelet | A göngyölt karaj kockára vágott gombával, sonkával és szárnyasmájjal van töltve, rántva | |
Végvári falatok |
Kolbászos, zöldpaprikás, paradicsomos, zöldbabos ragú, konyakkal meglocsolva |
|
Göngyölt sertésszelet rántva | Sajttal, sonkával töltött sertéskaraj, göngyölve és bundázva | |
Sertésjava Dubarry módra | Roston sült sertés szelet, karfiollal, besamel mártással, reszelt sajttal megszórva és besütve |
Marhahúsos ételek | ||||
---|---|---|---|---|
Párolt marhasült | Zöldségek, összezúzott fokhagyma, paradicsompüré, fűszer, rozsdabarnára pirítva, borban párolva | |||
Omlós marha pofa | Hosszan hőkezelt omlós marha pofahús - vörösborral ízesítve, saját pecsenyelevével | |||
Narancsos marhafelsál | A hús vörösborral, reszelt narancshéjjal és narancshússal van párolva, barnamártással | |||
Tokaji borjúragu | A hús 3 puttonyos aszúval, póréhagymás sóval van párolva, szőlőszemekkel tálalva | |||
Párolt fehérpecsenye Olaszosan Csáky rostélyos |
Zöldség ágyon sült fehérpecsenye, v.boros, gombás, olivabogyós, pikánsan fűszerezett mártással Lecsós tojással töltve, paprikás mártással leöntve |
Vadhúsos ételek | ||
---|---|---|
Vörösboros őzpörkölt Tejfölös vadmalac Öreglaki módra |
Vörösborral ízesített őzpörkölt Tejfölös, kissé savanykás zöldséges mártással készül |
|
Szarvasfilé Fővadász módra | Zöldségágyon sütve, ribizkezselé, tejföl, csipkebogyóval és aszalt szilvával |
Szárnyas ételek | |||||
---|---|---|---|---|---|
Finom füvekkel ízesített jérce | Roston jérce, fűszeres-illatos mártással | ||||
Mézes-mustáros csirkemell | Császárszalonnába tekert csirkemell roston, kellemesen lágy ízesítésű mártással | ||||
Sajtos almával töltött pulykamell | Sajttal-almával töltött pulykamell, Debrői Hárslevelűvel ízesített mártással | ||||
Bábolnai töltött csirkemell | Zöldséges, fűszeres zsemlés töltelék | ||||
Kijevi pulykamell | Fűszeres, vajas-sajttal töltött bundázott pulykamell | ||||
Gödöllői töltött csirke | Májas, gombás, fűszeres zsemlés töltelék | ||||
Cordon Bleu | Sajttal, sonkával töltött pulykamell, bundázva, rántva | ||||
Jércemell Szakácsné módra | Sajttal, főtt-füstölt tarjával, gombával töltött jérce bundázva, kisütve | ||||
Hawaii pulykamell Paradicsomos rakott pulykamell Aszalt szilvával töltött csirkecomb |
Roston pulyka, tetején ananász és reszelt sajt Roston sült pulykamell filé, paradicsommal - baconnal - sajttal sütve Aszalt szilvával töltött csirkecomb filé, bundában sütve |
Hal ételekMagvas bundás afrikai harcsa filé |
Magvas bundában sült afrikai harcsa filé |
Parajos harcsa | Fokhagymás parajjal töltött harcsa filé tekercs, erdei gombás tejszínes mártással |
Roston harcsa zöldborsmártással |
Roston sült harcsa filé, fehétboros zöldbors mártással |
Köretek | |
---|---|
Párolt rizs | Amelyet vendégeink igénye szerint készítünk el (zöldséges, vadrizses, currys...stb. |
Sült fűszeres héjas cikk burgonya | |
Párolt zöldségek | Vendégeink igénye szerint |
Hercegnő burgonya | Tojásos burgonyapép (zsemlés bunda nélkül) rózsára formázva, sütve |
Burgonya krokett | Tojásos burgonyapép - zsemlemorzsás bundában sütve |
Gratin | Sajtos rakott burgonya - kis tortácska formákban - adagban - kemencében sütve |
Röszti | Burgonyából készült ropogós - bunda nélkül sütve |
Petrezselymes burgonya | Főtt burgonya - vajas, petrezselyemmel keverve |
A szállodán belüli lehetőségekkel nem csak az üdülni és kikapcsolódni vágyókat, hanem a finom egri borok kedvelőit, konferenciákra és rendezvényekre érkezőket, valamint az egészségturizmust preferáló közönségnek az igényeit is ki tudjuk elégíteni 4*-os szállodai kategóriában.