234 éves István Pince és Nemzeti bormúzeum

Borkóstolás Egerben

Engedje meg, hogy néhány mondatban bemutassam a több mint 234 éves "István Pince és Nemzeti Bormúzeumunkat", amely Eger város központjában, 15 méter mélyen helyezkedik el a szálloda épülete alatt.

Rendezvények, pinceprogramok - borkóstolások, borgasztronómiai vacsora estek exclusive és egyedülálló helyszíne.

Az 1789-ben riolit tufába vájt eredeti pince rendszerben található az István Pince és Nemzeti bormúzeum. A pince Micski Istvánról lett elnevezve,aki az 1930-as világgazdasági válság után fogott a vendéglátós szakma műveléséhez, Arlóban. Borait Eger boros gazdáitól szerezte be, akikkel szoros barátság is kialakult. Egy-egy pohár bor mindig felüdülést nyújtott számára. Szeretettel és élvezettel fogyasztotta a bort, ha lehetősége, akkor cigányzene mellett tette mindezt.

TISZTELETÉRE ÉS EMLÉKÉRE, A KULTURÁLT BORFOGYASZTÁS EGYIK ÁPOLÓJAKÉNT LETT A PINCE NÉVADÓJA

A pincerendszer 3 ágból áll, az ágak 36-45 m hosszúak, együttes hosszuk 255 m. A fűthető éttermi ágában 110 fő befogadására van lehetőség.

Vendégeinket borkóstolással, borgasztronómiai programokkal, borvacsorákkal várjuk, melyhez díjmentes bormúzeum látogatást biztosítunk vezetéssel.

Vendégeink eredeti környezetükben ízlelhetik a gasztronómia számára készített borokat, cigányzene és folklór program mellett. Boraink mind a 22 magyar borvidékről kóstolhatók, de természetesen a legszélesebb választékot, a helyi borászatok kiváló boraiból kínáljuk.

A "Borszentély" ágban érleljük a "Ház borait", melyek Vincze Béla, Gál Tibor, Gál Lajos, Sike Tamás, Dula Bence stb. pincészetéből valók.

Egyben ezek a borok képezik az alapborkóstoló borait. Ennek az ágnak a végében csodálhatják meg vendégeink a borszéfet, melynek történetét szintén megosztjuk vendégeinkkel.

A "Nemzeti Bormúzeum" - ágban, régi borászattechnikai eszközök bemutatása mellett, Magyarország 22 borvidékének, több mint 500 féle palackozott, valamint a borszéfekben őrzött muzeális értékű borai találhatók.

Kisebb társaságoknak, családi rendezvényeknek, baráti társaságoknak, elszeparált helyen a pince egyéni éttermi ágában biztosítunk helyet.  Felejthetetlen gasztronómiai élményt nyújtó vacsoraesteket rendezünk az ételek és borok harmonizálásával.

Hotel korona eger képekben

A szállodán belüli lehetőségekkel nem csak az üdülni és kikapcsolódni vágyókat, hanem a finom egri borok kedvelőit, konferenciákra és rendezvényekre érkezőket, valamint az egészségturizmust preferáló közönségnek az igényeit is ki tudjuk elégíteni 4*-os szállodai kategóriában.